enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9492
EURO
31,8320
ALTIN
1.901,41
BIST
8.086,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Açık
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
RESİM AÇIKLAMASI

Üreticiler 1 Eylül’de başlıyor!

Üreticiler 1 Eylül’de başlıyor!
02.09.2023
A+
A-

2023 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası 1 Eylül’de Türkiye genelinde başlıyor. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada şap aşılama kampanyasının 01 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını ve 17 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda (sığır, manda, koyun keçi domuzların yanında yabani çift tırnaklı hayvanlar) rastlanan, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çok bulaşıcı viral bir hastalık. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde % 15-35 arasında kayıplarına neden oluyor.  Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas ve hastalık ölümle sonuçlanabiliyor.

Hastalıktan korunma yolu ise hayvanların 6 ay aralarla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanması şeklinde. Ayrıca büyükbaş hayvanların il dışına sevklerinde ve hayvancılık desteklemelerinde şap aşısının yapılmış olması zorunlu tutuluyor.

Büyükbaş Hayvancılık yapanlar

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaparak, şunları kaydetti: “Kampanya süresince il genelinde bulunan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin tamamına ulaşılmaya çalışılacak. Görevli personellerin aşılama için ulaşamadığı ya da herhangi bir nedenle aşılanamayan büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilerin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve ayrıntılı bilgi almaları için İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor”

Tarım ile ilgili diğer haberlere göz atın.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.