enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,8037
EURO
22,5058
ALTIN
1.314,80
BIST
4.993,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
22°C
Trabzon
22°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
RESİM AÇIKLAMASI

Üreten Kadınlar Buluştu

Üreten Kadınlar Buluştu
21.10.2021
A+
A-

İstanbul Gönüllüleri, Kadın Emeği Projesi ile evlerinde yaptıkları el emeği ürünlerle, aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan kadınları desteklemeye devam ediyor. Bir yılda hayata geçirilen 10 Kadın Emeği Pazar’ı projesine bu kez Beylikdüzü ev sahipliği yaptı.

İstanbul Gönüllüleri’nin hayata geçirdiği Kadın Emeği Projesi kapsamında İstanbul’da farklı ilçelerinde gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı etkinlikleri kuruldukları bölgeyi emek dolu ürünlerle renklendirirken diğer yandan kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına da destek oluyor. Pazarlar, zorlu pandemi sürecinde kadın emeğine ve dayanışmasına güç verdi. İstanbul’un iki yakasında bugüne kadar gerçekleştirilen 10 Kadın Emeği Pazarı ile 2 bin 401 üretici kadın  ürünlerini sergileme ve tüketici ile buluşturma olanağı yakaladı. Kadın Emeği Pazarı, Beylikdüzü 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Meydanı’nda (Beylikdüzü Meydanı) hayata geçti. El emeği üretim yapan kadınların ürünlerini tüketiciyle buluşturmalarına imkan sağlayan pazar, ziyaretçilere açıldı. 52 stantta toplam 208 üretici kadının katıldığı Beylikdüzü Kadın Emeği Pazarı süresince hem büyükler hem de çocuklar için konserler, atölye çalışmaları ve etkinlikler gerçekleştirildi.

12 kategoriden el emeği ürünler 

Pazarda takı ve aksesuar; kumaş bebek; keçeden ürünler; ebru, resim: tekstil, giyim, aksesuar, kumaş tekstil ürünler, kırkyama ve patcwork; deri ve ahşap ürünler, mum, sabun ve krem; makrome, örgü objeler; seramik cam ve dekoratif ürünler; yün ve tığ örgü işleri; bebek giyim ve aksesuarları olmak üzere 12 ayrı kategoride üretilen el emeği ürünler yer aldı. Pandemi sürecinin  gerektirdiği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan pazar alanında, üreten kadınlar el emeği ürünleri ile aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı yakaladı. Kadın Emeği Projesi kapsamında daha önce bazı ilçelerde düzenlenen Kadın Emeği Pazarı, kadınların birbirinden güzel ürünleri ve gülen yüzleri ile renklendirilirken hem katılımcılar hem de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.