enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9470
EURO
31,8166
ALTIN
1.900,47
BIST
8.067,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Açık
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
RESİM AÇIKLAMASI

Trabzon’a yatırım yağdı!

Trabzon’a yatırım yağdı!
18.10.2023
A+
A-

TKDK’dan Trabzon’a 144 Milyonluk Yatırım

TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Trabzon İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU 10 Ekim 2023 tarihinde başvuruları sona eren IPARD 2 programı 13. Başvuru Çağrı dönemine İlişkin açıklamalarda bulundu.

“Trabzon’da yatırım yapmak isteyen halkımızın göstermiş olduğu teveccüh sayesinde yatırım bedeli yaklaşık 144 Milyon TL olan 11 adet proje teslim aldık.

Projelerimizin sektörlere göre dağılımı;

• 3 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• 2 adet Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• 3 adet Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• 3 adet Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması şeklindedir.

Başvuru sahiplerine sağlamış olduğumuz %20 KDV muafiyeti ile birlikte yaklaşık 94 Milyon TL hibe desteğinde bulunmuş olacağız. En yakın zamanda kurumumuz tarafından projeler incelenip eksiklikleri giderilerek yatırımcılarımızla sözleşme imzalanacak. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza istihdam fırsatı yaratacak bu yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Önce Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 süreci ardından ülke olarak yaşamış olduğumuz deprem felaketinden sonra ekonomik anlamda ülkemizin kalkınmasına destek sağlamak adına TKDK’nın faaliyette bulunduğu 42 ilde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Türkiye olarak bu süreci en az hasarla atlatmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımızı hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi almak ve açılacak yeni başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.