Motorin 40 lira, dolmuş 14 lira diyorum, daha sözümü bitirmeden ama İmamoğlu da şöyle yaptı, böyle yaptı diye sözümü kesiyor.
Yahu arkadaş bu nasıl çalışan bir beyin ya da beyinsizlik, tek elden programlanmış gibi hemen hemen hepsi aynı tepkileri veriyor.!
Hani 80 yıl eskide, II. Dünya savaşı yıllarında olsak anlamaya çalışırım. İletişim kopuktu hatta yoktu, her yerden haber alınamıyordu. Algı operasyonları insanlara daha kolay tesir ediyordu. Şimdi ise birçok kaynaktan, hatta her yerden haber almak mümkün. Amma velâkin akletmek, sorgulamak ve körü körüne biat etmemek, biraz tefekkür edip okumak, araştırmak gerekiyor.
Bütün dünyada enerji fiyatları yerlerde sürünürken, neden bizde durmadan yükseliyor diye sorgulamıyor.
Ona anlatılan; Avrupa’da yakıt daha pahalı masalına inanıyor. O meşhur bakanları kadar kafaları çalışmıyor.! Diyemiyor ki, ben maaşımı Euro ile mi alıyorum.
2023 Türkiye’sinde Gabar’da petrolün gabardıkça gabardığı, Karadeniz’in fışkıran doğalgazla dalgalandığı, yollarda TOGG’lardan geçilmediği, Amerika’nın, Almanya’nın hasedinden çatladığı, altı ay uyuyup uyanınca ekonomide çok büyük ve harika gelişmeler olacağı günler yaşayacaktık.
Bu hikayeler ile avunanlar şimdi de 2024’ün Mart ayına kadar beklememiz gerektiğine, ancak ondan sonra bunların olacağına inanıp, ağzı kulaklarında aynı masalları dinlemeye devam ediyorlar.
Bu kafalar için tefekkür etmek çok zahmetli bir iş. “Şartlı refleks davranışıyla” ona anlatılan masalı aklında kaldığı kadar, yarım yamalak anlatarak hemen savunmaya geçiyor.
Eline kazma kürek ver çalışsın ama ona düşün deme. Halbuki Yüce Yaradan birçok ayetinde aklınızı kullanın diyor. Bunlarsa akıllarını kullanmayı “çıkar, menfaat sağlamak ve para biriktirmek” olarak algılıyorlar.
Böyle çalışan daha doğrusu çalışmayan beyinlerin akıbeti tıpkı II. Dünya harbindeki Almanlar gibi olacak. Ne yazık ki aynı geminin içindeyiz, bu durum hepimizi olumsuz etkiliyor.
Hulasa-i kelâm:
“Rus tankları Berlin’e girene kadar, Almanlar Rusya’yı işgal ettiklerine inanıyorlardı. Çünkü Alman gazeteleri öyle yazıyordu.!”