enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
19,1750
EURO
20,7916
ALTIN
1.214,64
BIST
4.812,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Yağmurlu
12°C
Perşembe Yağmurlu
12°C
RESİM AÇIKLAMASI

Şubat ayı İhracata iyi geldi!

Şubat ayı İhracata iyi geldi!
03.03.2022
A+
A-

İhracatçılarımız rekor gördü: Yüzde 25…

Türkiye ihracatı, geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 25.4 artarak, 20 milyar dolara ulaştı. Ticaret Bakanı Muş, “Bu rakam, tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamıdır” dedi.

Türkiye ihracatı Şubat ayında rekor kırarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış gösterdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Muş, “”İhracatımız geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre yüzde 25,4 oranında artışla 20 milyar dolar olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamıdır” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Muş, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, güçlü ticari ilişkilerinin bulunduğu Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaşın, bölgedeki ekonomik aktiviteye ve siyasal istikrara ciddi darbe vurduğunu belirterek, söz konusu gerilimin ülke ekonomisine ve ticaretine olumsuz etkilerine karşı hızlı adımlar attıklarını söyledi.

Bakanlık olarak bu gerilime yönelik proaktif tutum benimsediklerini, muhtemel etkilerin azaltılmasına yönelik çalışmalar başlattıklarını ve olayların hemen başında sektör temsilcileriyle bir araya gelerek istişarelerde bulunduklarını dile getiren Bakan Muş, “Bu kapsamda, Ukrayna-Rusya geriliminin ihracatçılarımız ve nakliyecilerimiz üzerindeki etkilerinin en aza indirgenmesi amacıyla bakanlığımız bünyesinde iki ayrı masa tesis ettik. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve ilgili sektör çatı kuruluşları ile eşgüdüm içerisinde, ihracatçılarımızın ödemelerinin temini ve nakliyecilerimizin alternatif güzergahları kullanarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla 7/24 etkin bir yönetim anlayışı oluşturmuş durumdayız. Kurduğumuz bu yönetim masaları ile ihracatçılarımızın tahsilat endişeleri ve Türk TIR’larının karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik gerekli adımları atıyoruz. Bununla birlikte, tedarik zinciri ve alternatif dağıtım kanalları üzerinde diğer kurumlarımız ve sektör kuruluşlarımızla birlikte, krizin farklı bölge ve sektörlere yayılmasını engellemek amacıyla teknik çalışmalar yürütüyor; alternatif taşıma biçimlerine ve rotalara odaklanıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.