Kuraklıktan darbe yiyen üreticiye bir darbe de süt sanayicisinden geldi. Bayram arası bir çok sanayici süt alımını durdururken, alanlar da 2.90 liralık sütü 1.70 liradan alıyor. Burdur Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, süt sanayicisinin vurgununa karşı Rekabet Kurulu’nu göreve davet ederken, kuraklıktan dolayı da acilen çiftçiye destek verilmesi gerektiğini kaydetti.
Burdur İli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Türkiye’nin genelinde hakim olan kuraklık karşısında çiftinin mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirterek bayram süresince süt alımı yapan bir çok firmanın süt alımını durdurduğunu ve süt alan firmaların ise 2.90 lira olan sütü 1.70 lira bandında aldığını belirtti.
SANAYİCİ 2.90 LİRALIK SÜTÜ 1.70 LİRADAN ALIYOR
Özel şunları söyledi:
Bayram nedeniyle süt alımı yapan bir çok firma alımı durdururken, bayramdan sonrada dinlendirilmiş sütü almayacaklarını duyurdular. Bu bağlamda 2,90 kuruş olan sütü 1.70 bandında satın almaktadırlar. Rekabet kurulu ivedilikle devreye girmelidir. Bu durum ilimizde mevcuttur.
Bütün zorluklara ve olumsuz iklime rağmen üretim için bütün aile bireyleriyle bayram seyran demeden mücadele eden başta çiftçilerimiz olmak üzere; tarımın unsuru olan toprağa, suya ve doğaya sahip çıkmalıyız. Geleceğe umutla bakan, bıkmadan, yılmadan, usanmadan güneş batana kadar değil, işi bitene kadar çalışan ülkemizin üreten gücü çiftçilerimizin desteklenmesi şarttır”.