enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,2225
EURO
28,8302
ALTIN
1.677,04
BIST
8.304,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
25°C
Trabzon
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
RESİM AÇIKLAMASI

Otogar projesinde sorun mu…..

Otogar projesinde sorun mu…..
02.09.2021
A+
A-

Yoğun yağış alan ve dere yataklarını denize ulaşmasında kritik noktada yer alan Trabzon’da yeni yeni otogarın böyle bir alanda yapılacak olması tartışma yaratıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinde 30 bin 144 metrekarelik arsa üzerine yeni bir otogar yapılacağını açıkladı. 70 milyon lira harcanacak otogar için inşaatın batısındaki Değirmendere’nin ıslah edileceği öğrenildi. Dere yatağında yapılacak olan otogar tartışmaları beraberinde getirdi. 

Konuyla ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu şu ifadelere yer verdi:

”Trabzon terminalinin yapıldığı yerle ile ilgili, “Siz olsanız oraya yapar mısınız?” sorusu sorulan Mumcu, “Bu konuyu başkanımızla özel olarak görüştüm. Başkanımızın bana izah ettiği şekilde biz son 100 yıl içinde baktığımızda Değirmendere’de 1990 yılı dışında taşkın olmamış. Bunlar göz önünde bulundurularak kotun 14 metreye çıkarıldığını, dolayasıyla buranın imarlı bir alan olduğunu ifade etti. Bu alana devlet tarafından imar verilmiş. Orada yapılaşma ve sanayi siteleri var. Bunun bir sakınca arz etmediğini söyledi. Bilimsel çalışmalara baktığımızda buranın görünüş itibariyle çok büyük afet riski taşımadığı görünüyor. Ama bunları DSİ’den alınan verilere göre konuşuyoruz” dedi. 

DSİ’nin Taşkın Koruma Müzesinde burayla ilgili taşkın senaryosu bulunduğu hatırlatılan Mumcu, “Bu konuda bilimsel çalışmalar, veriler var ki başkanımız bunu sadece DSİ değil üniversite ile çalıştı. DSİ’den rapor aldı. Bu rapora göre hareket ediyor. Bu raporun getirdiği bilimsel veriler var. Bunlar göz önünde bulunduruluyor. Ben gördüğüm kadarıyla çok büyük sakınca yok” dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DERE YATAKLARI İLE İLGİLİ SÖYLEMİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dere yataklarına devlet eliyle bir şey yapmayın” sözü hatırlatılan Mumcu, “Trabzon’da bir arazi sıkıntısı da var. En büyük problem o. Biz şehir hastanesini dolgu alanına yapıyoruz. Neden çünkü o kadar arazi bulamıyoruz. Büyük yapılar, stratejik öneme haiz yapılar için çektiğimiz sıkıntı ortada. Onların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bilimsel veriler ışığında, DSİ’den alınan veriler ışığında yapıldığını başkanımızla görüştük o da teyit etti. Dere yataklarına yapılan yapılaşmalar en büyük sıkıntı. Onları kesinlikle engellememiz lazım. Trabzon’da özellikle Karadeniz Bölgesinde dere yatağına yapılan yapıların revize edilmesi, kentsel dönüşüme alınması gerekiyor”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.