enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,2498
EURO
28,9078
ALTIN
1.675,54
BIST
8.358,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
25°C
Trabzon
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
RESİM AÇIKLAMASI

Mobil İletişim Araçları, 26 bin satış noktası için muafiyet istiyor

Mobil İletişim Araçları, 26 bin satış noktası için muafiyet istiyor
05.05.2021
A+
A-

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) 17 Mayıs’a kadar sürecek kapanma döneminde sektöre muafiyet sağlanması talebinde bulundu. 26 bin satış noktası ile 170 bin kişiyi istihdam eden sektörün iş hacmi ile Türkiye’nin en önemli üç sivil toplum kuruluşundan biri olduklarını söyleyen MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, gıda ve sağlık sektörlerinin yanı sıra mobil iletişimin de zorunlu ihtiyaç kapsamı içine alınması gerektiğini vurguladı.

Turnacı, eve kapanmada iletişim araç ve hizmetlerine daha büyük bir ihtiyaç doğduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız COVID-19 pandemisi süresince iletişim sektörü zaruri ihtiyaç haline geldi. Online eğitim, uzaktan çalışma, alışveriş ve bankalara kadar tüm ihtiyaçlar için iletişim araçları ve hizmetleri kullanılıyor. Cihaz veya hizmet satın almak için fiziki noktalara da ihtiyaç var. Bu uzun kapanma döneminde vatandaşın ihtiyacını karşılaması için satış ve hizmet noktalarımızın açılmasını talep ediyoruz.”

“İçişleri Bakanlığı ile görüştük”

Mobil haberleşmede operatör, üretici, ithalatçı, ihracatçı, dağıtıcı, servis sağlayıcı, bayi ve alt bayilere hizmet verdiklerini aktaran Turnacı, vatandaşlardan ve üyelerden muafiyet sağlanması yönünde talepleri geldiğini söyledi. Turnacı, “İçişleri Bakanlığı ile görüşerek bu talebimizi ilettik. Gıda ve sağlık sektörlerine ek olarak iletişim ve haberleşme hizmetinin de zaruri ihtiyaç kapsamına alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Sektör uygulamanın kalıcı olmasını istiyor

Sektör, İçişleri Bakanlığı’nın marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğine yönelik yayınlanan genelgeyi olumlu karşılıyor. Turnacı, teknoloji ürünlerinin satış yasağı içinde olduğunu belirterek “Ülke ve sektör olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde böyle bir karar alınması esnafa bir nebze olsun nefes aldıracak. Ekonominin temel taşı olan esnafların böyle uygulamalarla desteklenmeye devam edilmesini istiyoruz. Bu kararın kapanma dönemiyle sınırlı olmamasını ve kalıcı hale gelmesini talep ediyoruz. Aksi halde ekonominin yükünü taşıyan esnaflarımıza zarar vereceği gibi yakın gelecekte tekelleşme ile de karşı karşıya kalırız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.