CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitch’de Jahrein kullanıcı ile ülke gündemine dair sorularına yanıt verdi. Öte yandan canlı yayını izleyenlerin sayısının 320 bini geçti ve yayın küresel çapta trendlere girdi.
“Gençliği nasıl mutlu edeceksiniz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bu gençlik özgürlük istiyor. Attığı bir tweet dolayısıyla sabahın 6’sında evinin kapısının polisler tarafından çalınmasını istemiyor. Emin olun, seçildiğimde beni hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar. Ben de o eleştirilerden ders alacağım. Çünkü onların öğrenme, benim de anlama dönemim” ifadelerini kullandı.
“KONSOLU, TELEFONU ZAMLI DEĞİL İNDİRİMLİ ALACAKLAR”
CHP lideri Kılıçdaroğlu, gençlerin almakta zorlandığı konsol, cep telefonu gibi teknolojik ürünlerle ilgili de “Konsol mu alacaklar? Cep telefonu mu alacaklar? Gençler için indirim yapılacak. Sadece gençler için. Anneleri babaları için değil. Gidecekler, nüfus cüzdanlarını gösterecekler ve alacaklar” dedi.
Üniversitede okuyan gençlerin yurt sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, “Bir yılda yurt sorununu çözeceğim” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, internetteki sıkıntılara da değinerek, “En yavaş ve en pahalı internet bizde. Türk bankalarından kredi çekerek alan Lübnan’lı Hariri Türk Telekom’un içini boşalttı. Sonra da borçlarını ödemedi. Şu anda Telekom bankaların oldu” değerlendirmesinde bulundu.
CHP lideri, “Geniş bant internet yaygınlaşacak. Kamu, özel sektörün önündeki engelleri kaldırsın, bunlar çok hızlı gelişir. Bir yatırım için bir çok yerden izin gerekiyor. Bürokratik engelleri kaldıracağız” dedi.
“KYK FAİZLERİNİ SİLECEĞİM”
(KYK) borçları içinse Kılıçdaroğlu, “Faizlerini bir hafta içerisinde sileceğim. İşe girip sigorta primi ödemeye başladıkları andan itibaren onlardan ana paralarını faizsiz, belli taksitler içerisinde alacağız” dedi.
CHP lideri, ekonomi hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı.
“Merkez Bankasının döviz müdahalelerin şeffaf olması lazım. Merkez Bankasının 128 milyar dolarının kime satıldığı, kaça satıldığı, ne zaman satıldığı belli değil. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. İnsan doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Verginin adil olması lazım. Bu verginin ülkenin kalkınmasına harcanması lazım.”
Kılıçdaroğlu ayrıca, “Yazılım sektöründe Hindistan dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. CHP olarak Hindistan’a bir heyet gönderdik, bu durumu incelettik. Bunu devletin yapması lazım” dedi.
Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde yayımladığı videoda Kılıçdaroğlu için “Yav Allah aşkına çok iyi bir adam ama biz yan yana gelsek ne konuşabiliriz ki?” açıklamasıyla dikkat çekmişti.
Kılıçdaroğlu, Peker’in bu sözlerine “Doğrudur bizim zaten öyle bir dünyada işimiz yok” cevabını verdi. Jahrein, Süleyman Soylu’nu sözlerini hatırlatarak şunları söyledi; “Kemal Amcası var açıklamasına çok gülmüştük. Börek yaparken bir anda telefon geldiğini ve size Sedat Peker’in amcasıymışsınız dediklerini düşünüp güldük.”
İkinci yüzyıl bildirisinden bahseden Kılıçdaroğlu, 10 bin dolar alan siyasetçinin de açıklanması gerektiğini söyleyerek şu açıklamaları yaptı:
“Bizim ikinci yüzyıla çağrı bildirgemizde terör örgütleriyle mücadelemiz var. Yeraltı dünyası aktörlerinin siyasetçileri kullanmaması lazım. Soylu kalktı bir açıklama yaptı, ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi var dedi kim bu siyasetçi? Soylu’un bu kişiyi açıklaması lazım, kim bu adam?
Yeraltı dünyasının kesinlikle elemine edilmesi lazım. Bu nedir biliyor usunuz? Olağanüstü rant, olağanüstü para ve uyuşturucu demektir. Kendi aralarında bir rant savaşı var.
Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor, nerede bu adam? Sanki bu ülkeyi hiç yönetmiyor. Limanlarda uyuşturucular bulunmuş, hiçbir dava açılmamış. Eğer açılmamışsa belli siyasiler satın alınmıştır. Savcı dava açmasa soruşturma açılır, arkasında siyasi güç vardır. Bu kirlilikten Türkiye’nin temizlenmesi lazım.
Arkadaşlara hemen talimat verdim TBMM’ye süratle dilekçe verdik. Bir siyasetçi 10 bin dolar alıyorsa bunun açıklanması lazım, Soylu’ya açık çağrı yapıyorum kim bu siyasetçi? Bunu yapamıyorsa rüşvet gölgesinin altında ezilir, doğru değil bu.”
Kılıçdaroğlu’ndan Sedat Peker’in ‘Ayrı dünyaların insanlarıyız’ çıkışına cevap: Doğrudur, öyle bir dünyada işimiz yok