enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9492
EURO
31,8320
ALTIN
1.901,41
BIST
8.086,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Açık
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
RESİM AÇIKLAMASI

Destekten mahrum kalabilirsiniz!

Destekten mahrum kalabilirsiniz!
17.10.2023
A+
A-

Hayvanını sigorta yaptırmayan destekten yararlanamayacak!

Kars Süt Üreticileri Birliği, Sözleşmeli Üretim Yönetmeliği ile yeni dönemde süt desteklerine yönelik bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda, üreticinin sütünü sattığı anaç hayvanı sigorta yaptırmaması durumunda süt desteklerinden yararlanamayacağı belirtilerek, sigortası yaptırılan hayvanların 15 gün içinde tarım il ve ilçe müdürlüklerine bildirmeleri gerektiği kaydedildi.

Üreticinin çiğ süt fatura desteği alabilmeleri için üyesi olduğu birliğe çiğ süt başvuru dilekçesi vermesi zorunludur.

Yapılan sözleşmede müdürlüklere üretici tarafından teslim edilecek ve ilk süt satışını yapmadan sözleşmenin yapılması gerekmektedir.

Özellikle 15 Ekimden sonra yapılan sözleşmelerde bu şartlar aranacaktır. Özellikle süt miktarları ve sigorta bilgileri olmayan üreticiler destekleme dışı kalacak.

Duyuru Kars Süt Üreticileri Birliği’nden geldi. Yayınlanan duyuruda dikkat çeken başlıklar şöyle…

“Sayın üreticilerimiz 15.09.2023 tarihinde yayınlanan Sözleşmeli Üretimin Usul ve Esasları hakkında yönetmelik kapsamında üretici ile alıcı arasında yapılan sözleşmede ve şartlarında değişiklik oldu.

Sözleşme tek formatta olacak olup taslak bakanlık tarafından kısa zamanda bizlere gönderilecek ve o format üzerinden işlem yapılacak.

Sözleşme üretici-alıcı (işleme tesisi) ve üretici örgütü – alıcı arasında iki format şekilde olacak.

Şöyleki;

Üretici destekleme alabilmesi için sütünü sattığı anaç hayvanının sigortalı olması gerekiyor. (Dar kapsamlı adi sigorta 280 TL civarı bir tutarı var)

Destekleme, sigortalı hayvan sayısı üzerinden ne kadar süt vermiş ise (İl ortalamasını aşmamak şartı ile) o miktarın desteklemesini alacak.

Sigortası yapılan hayvanları 15 gün içerisinde tarım il ve ilçe müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor.

Yapılacak sözleşmede üretici günlük vereceği maksimum miktarı belirtmesi gerekmektedir. (Destekleme de belirtilen miktarın üzerine çıkılırsa, üretici destekleme dışı kalabilir)

Üretici tek sözleşme yapması gerekir. Birden fazla sözleşme yaptığı takdirde, sözleşmelerde belirtmiş olduğu toplam süt miktarları işletmedeki sigortalı hayvanların ürettiği süt miktarından fazla olmayacak.

Süt müstahsil makbuzları (Süt faturaları) üreticiye verilmesi ve üreticinin üyesi olduğu kuruma kendisi tarafından verilmesi gerekmektedir.

Üreticinin çiğ süt fatura desteği alabilmeleri için üyesi olduğu birliğe çiğ süt başvuru dilekçesi vermesi zorunludur.

Yapılan sözleşmede müdürlüklere üretici tarafından teslim edilecek ve ilk süt satışını yapmadan sözleşmenin yapılması gerekmektedir.

Ekim ayı 15 inden sonra yapılan sözleşmelerde bu şartlar aranacaktır. Özellikle süt miktarları ve sigorta bilgileri olmayan üreticiler destekleme dışı kalacaktır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.