enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
19,1750
EURO
20,7916
ALTIN
1.214,64
BIST
4.812,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C
RESİM AÇIKLAMASI

Böbürlenmek Çok Güzel Şey!

Böbürlenmek Çok Güzel Şey!

Türkiye ekonomisi özellikle son 20 yılda iyi ve kötü icraatlara sahne oldu. Birçok milli değer hayata kazandırılırken bir çok milli değerinde satıldığını da gördük.

Yakından takip ediyorsunuz. Savunma sanayinde atılımlar yapılırken altyapı ve ulaştırmada harika projeler hayata geçirildi, geçirilmeye de devam ediliyor.

Hayata geçen her çalışmanın ardında mutlaka hükümetin imzasının olduğunu unutmayalım.

Bunlardan birine dikkat çekmek istiyorum.

Önceki gün, Kağıthane İstanbul havalimanı Metro istasyonu açılışını haberlerde izledim. Televizyondan. Oraları bilemediğim için nasıl bir mühendislik yapıldığı anlamadım. Ama Altyapı Bakanımız dedi ki, yerin 74 metre altında ‘Mühendislik Harikası’.

Bunu diyen Trabzonlu bakan.

Dinlerken aklıma hemen Trabzonlu-Rizeli ve Giresunlu vatandaşlar olarak, Atatürk’ten sonra Karadeniz bölgesine bir metre dahi yapılmayan tren yolu geldi.

Neden?

Denilebilir, Bölge zor, bölge sıkıntılı, bölge sahipsiz.

Oysa özellikle bu dönem cumhurbaşkanımız Karadenizli, Alt yapı Ve Ulaştırma Bakanımız Trabzonlu. Yanı sıra Karadeniz kökenli milletvekili ve bürokratlarımız mecliste görev yapıyor. Size engel mi var size sorun mu var, size sıkıntı mı var.

Bölge olarak bizler yıllardan beri gerçekleşmesini istediğimiz Samsun-Sarp arası tren hattının yapılamaması sorusuna neden cevap bulamıyoruz.

Yoksa, Karadeniz halkının hızlı trene ihtiyacı olmadığını mı gösteriyor.

Trabzon odaklı sürekli projeler yapılıyor. Bir proje Erzincan bağlantılı Trabzon, bir proje Erzurum bağlantılı Trabzon. Sonra bi bakıyoruz her iki proje askıya alınıyor.

Diğer tarafa bakıyoruz. Avrasya projesi, Osmangazi Projesi, Çanakkale projesi gibi göz alıcı projeler hayata geçiyor. Bunlar elbette bizleri gururlandıran projeler. Ancak bu kadar projenin arasında bir Karadeniz’e tren yolu projesi olamaz mı?. Bakanımız diyor ya; “Mühendislik Projesi”, yapın bir proje heykelinizi dikerler merak etmeyin.

Trabzon’dan Ses Yok

Trabzon bürokratından ses çıkmıyor. En fazla sesi çıkan Şaban Bülbül ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği başkan yardımcısı Hamdi Gürdoğan. Gürdoğan: “Trabzon’a hayali projelerle zaman kaybettiriliyor. Trabzon sahipsiz mi? derken daha fazla ses duymak istiyoruz.

Yeniden hazırlanan projeye göre Erzincan üzerinden Trabzon’a bağlanacağı vaat edilen yolun 2053 yılında hizmete açılacağı belirtildi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Erzincan’dan gelecek Hızlı Tren Hattının 2053 yılında hizmete gireceği ve Rize-Erzurum Hızlı Tren hattında Trabzon olduğu görülüyor. Aynı uzunlukta (Trabzon-Erzincan ve Erzurum-Rize muhtemel tren hattı uzunlukları ortalama 300 km civarındadır) toplam 600 km’lik iki hat yapılacağına, bu iki şehirden birine gelen tren hattını Rize-Trabzon arasında döşenecek yaklaşık 70 km’lik bir hat ile daha kısa yol ve daha düşük maliyetle bağlamak imkanı varken bu nasıl planlamadır, anlaşılır değildir.

Yapılan hizmetlerle böbürlenen hükümetimizden âcizane beklentim şudur.

Evet, böbürlenmekte haklısınız. Gelin bölgenize de bir hizmette bulunun. Sizler adına bizler de böbürlenelim. Havalimanları açıyorsunuz, Anadolu’ya açılan yollarda tüneller açıyorsunuz. Hayatı kolaylaştırıyorsunuz.

Böbürlenmekte haklısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.